Понеділок, 20.05.2024, 04:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Зачепилівської  ЗОШ  І-ІІІ ступенів_

Корисні сайти:
Сонце над Сомівкою
погода в украине
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 18 » Тиждень початкових класів
11:21
Тиждень початкових класів

Підсумки проведення Тижня початкових класів у Сомівському НВК "ЗНЗ І-ІІ ст. ДНЗ"

 Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Збільшення навчального навантаження на уроках примушує вчителя замислитись над тим, як підтримувати інтерес молодших школярів до навчання.

    Одним з найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів у початковій школі.

 Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкових класів в Сомівському НВК "ЗНЗ І-ІІ ст. - ДНЗ" з 10  по 14 квітня 2017року. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.

 Відкриття відбулося на шкільній лінійці учнів початкової школи, де всіх присутніх ознайомили з планом  проведення тижня початкових класів. План містив багато цікавих та змістовних заходів, в яких взяли участь учні   1-4класів. І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників  на отримання позитивних емоцій справдилися.

Кожен день  мав певне спрямування:

  • Відкриття. День української мови.
  • День «У світі цікавого».
  • День математики.
  • День здоров'я та спорту.
  • Закриття. День розваг.

 Навіть самі назви днів тижня говорять про широку палітру цікавих заходів, які відбулися у учнівських колективах. Їх режисерами-постановниками виступали класні керівники. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Перший день  розпочався із проведення «Дня української мови», в рамках якого класні керівники 1-4 класів на уроках української мови формували навички каліграфічного письма, самоконтролю, розвивали вміння спостерігати, аналізувати, порівнювати.

Класоводом 2 класу Левченко Анастасією Сергієвною було проведено інтелектуальну гру «Знавці української мови». Учні дружно поділилися на дві команди «Українці» та «Калина». Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Конкурс  скоромовок «Скоро мовлю скоромовку», розгадування мовних ребусів, загадок, відповіді на цікаві питання показали, що учні гарно знають свою рідну мову. Перемогла команда «Українці».

Найбільш приємним був конкурс «Мій зошит найкращий». Іменинниками почували себе переможці конкурсу, чиї зошити з математики та української мови красувалися на виставці. Це учні:

1 клас – Луговський Андрій, Закапко Артем, Бойченко Олексій.

2 клас – Михайлова Анна, Ткач Анна.

3 клас – Зайцев Михайло, Сисоєва Євгенія.

4 клас – Колісник Маргарита, Кожурін Сергій.

Другий день тижня - «У світі цікавого».

 Класоводом 3 класу Злидень Світланою Вікторівною було проведено виховну годину «Правила поведінки за столом». Учні початкових класів згадали як правильно користуватися ложкою, виделкою, ножем. Сервіровка столу, етикет зацікавили маленьких чомучок. Закріпили набуті знання у шкільній столовій за чаюванням.

Наступний захід провела класовод 1 класу Галенко Вікторія Олександрівна, це казковий калейдоскоп «У світі казки чарівної». Діти із великою цікавістю розгадували уривки із казок, відгадували головних героїв. Команди  подорожували за зупинками: «Розминка», «Телеграми», «Загублені речі», «Фотолото», «Загублені речі». Перемогла команда «Колобок».

Учні початкових класів малювали малюнки своїх улюблених казкових героїв.

Завершенням цього дня стала інтелектуальна гра «Найрозумніший». Діти 1-4 класів дали зрозуміти своїм класоводам, що вони гарно знають відповіді на різні питання. Між 1-2 та 3-4 класами тривала запекла боротьба. Перемогла дружба!

Третій день тижня був присвячений Королеві усіх наук –  математиці. Як показує досвід, засвоєння математики супроводжується значним розумовим напруженням учнів. Для запобігання їхньої перевтоми існує чимало різноманітних методів і прийомів. У молодшому шкільному віці елементи гри  підвищують працездатність, сприяють фізичному розвитку дітей, формують в них конкретні уявлення про явища навколишнього світу, полегшують оволодіння абстрактними поняттями.

Щоб зацікавленість учнів до вивчення математики не знижувалася, доречно систематично проводити ігри на уроках математики. Що і постійно роблять вчителі на своїх уроках.

Класовод 4 класу Огар Жанна Борисівна провела цікавий захід з учнями, який мав назву «Цікава математика». Вчитель підготувала конкурсну програму «Слава математиці» та розгадування математичного кросворду, метою якого було  розширити знання учнів, розвивати пам’ять, мислення, увагу, спостережливість, виховувати цікавість, інтерес до математики. По запалу та активності вихованців, з яким вони брали участь у конкурсах, було видно, що вчитель  досяг своєї мети.

У четвер «День здоров’я» для учнів школи був самим рухливим і веселим. Учителі фізичної культури Сидоренко Анастасія Сергіївна та Сисоєв Віктор Олександрович провели конкурс «Веселі старти», де перемогла ДРУЖБА!

В кожному класі розучувалися фізкультхвилинки з рухами. На перерві учні 3-4 класів залучали всіх бажаючих до розучування народних ігор. Це дало позитивний результат, так як учні під час великої перерви проводили вільний час організовано.

           П'ятий день «День розваг та закриття тижня початкових     класів».

Четвертий клас разом зі своїм класоводом Огар Жанною Борисівною запросили 1-3 класи на розважальну програму. Цікаві конкурси не залишили осторонь нікого. Учні отримали неймовірні емоції!

Галенко Вікторія Олександрівна продовжила «День розваг» виховною годиною «Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх». Діти сміялися, розважалися, брали активну участь у всіх конкурсах.

А вчитель інформатики Бурлака Світлана Миколаївна провела цікаві змагання із 2-4 класами «Перші кроки до світу інформатики». Команди «Сходинка» та «Інформатика» боролися до останнього конкурсу. Подорожуючи від однієї зупинки до іншої, учні дізнавалися про щось нове, повторювали вивчене на уроках інформатики. Перемогла команда «Інформатика».

Урочисте закриття тижня початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців, роботи учнів представлені на виставці.

Учителі початкових класів ще раз довели, що вони є справжніми фахівцями своєї справи, а учні школи – талановиті, розумні, активні і допитливі. А гаслом тижня початкових класів стали слова В.О.Сухомлинського: «Щоб дитина була палко зацікавлена у навчанні, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче інтелектуальне життя».

Тиждень початкових класів став яскравою сторінкою шкільної родини. З фотозвітом можна ознайомитися в розділі "Фотоальбоми"

І на завершення… Ми, вчителі, прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допоможуть у цьому наші вихованці та їхні батьки. 

 

Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 606 | Додав: Aleks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Годинник
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Категорії розділу
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загальний вік
Вхід на сайт
Педпреса
Пошук

СОМІВКА© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz