Понеділок, 20.05.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Зачепилівської  ЗОШ  І-ІІІ ступенів_

Корисні сайти:
Сонце над Сомівкою
погода в украине
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Вересень » 25 » Що зазвичай викликає дитячу агресію?
07:03
Що зазвичай викликає дитячу агресію?

Що зазвичай викликає дитячу агресію?

Однією з причин може бути генетична схильність до психічних розладів. Іноді агресія та гнів у дітей свідчать про схильність до депресії або тривожності. Низька самооцінка може призводити до того, що дитина зривається на тих, хто її оточує. У багатьох дітей недостатньо розвинені соціальні навички, тому вони агресивно відповідають на найменші образи. Найчастіше дитяча агресія викликана простими причинами. Брак сну або харчування може призводити до проблем з поведінкою. Якість сну дитини дуже впливає на її настрій.. Ще одним фактором є щоденне споживання білків й «корисних» жирів. Вони беруть участь у створенні нейротрансмітерів, які регулюють пізнавальні процеси, емоції й поведінку. Забезпечуючи дитині здорове харчування, батьки можуть допомогти їй контролювати свою поведінку. Також варто обмежити споживання дитиною цукру.

Як розвинути доброту в дитини, якщо вона схильна до агресивної поведінки

Іноді дитину неможливо навчити доброти, поки вона не навчиться справлятися зі злістю. Навчіть малюка адекватно справлятися з агресивними імпульсами за допомогою такої техніки: засуньте руки в кишені, зробіть три кроки назад, «скиньте» свою злість на підлогу й розтопчіть її.

Використовуйте інші техніки боротьби з негативними емоціями:

  • Один з найбільш швидких і ефективних способів заспокоїти дитину – назвати емоції, які вона відчуває, і висловити їй співчуття.
  • Запропонуйте дитині повернутися до проблемної ситуації й переграти її. Зрештою, ми хочемо, щоб вона навчилася по-іншому реагувати на ситуації. Недостатньо просто карати за погану поведінку.
  • Коли дитина спокійна, покажіть їй приклад доброти. Потрібно висловлювати дитині вдячність за все, що вона робить добре. Так її серце пом'якшується, й вона вчиться доброти. Також у спілкуванні з дитиною дуже доречним є гумор.
  • Вивчайте співчуття в ігровій формі. Під час перегляду фільму зробіть паузу й запитайте: «Як ти думаєш, що цей хлопчик зараз відчуває? Чому?» Спостерігаючи за навколишніми, намагайтеся зрозуміти їх емоції за виразом обличчя. Доброта починається з того, що дитина вчиться ставити себе на місце іншого, здогадуючись про його почуття.
  • Акцентуйте увагу на маленьких прикладах доброти, з якими ви зіштовхуєтеся в повсякденному житті. Наприклад, коли одна людина пропускає іншу в черзі, поступається місцем в автобусі й інших.

Як показати дитині приклад доброти?

Демонструйте доброту й розуміння в повсякденних ситуаціях. Керуючи автомобілем, стежте за тим, що ви говорите іншим водіям. Будьте ввічливі з офісними працівниками, навіть якщо ви прочекали в черзі півгодини. Коли ми кричимо на інших дорослих або принижуємо їх, ми показуємо приклад різкої, деструктивної взаємодії з тими, хто нас оточує. Якщо це сталося, можна забрати свої слова назад або вибачитися. Позитивним прикладом буде, якщо ви зробите глибокий вдих і скажете: «Вибачте, я знаю, що це не ваша вина. У мене був важкий день, і я не хотів (ла) зриватися на вас».

Дорослі завжди показують дитині приклад того, як справлятися з життєвими ситуаціями. Ми повинні навчити своїх дітей правильно реагувати на різні обставини. Якщо ми покажемо їм, як керувати власними емоціями, ми зробимо великий крок до того, щоб виховати в них доброту.

Що робити, якщо дитина продовжує проявляти агресію, попри всі зусилля батьків?

Нам складно зрозуміти, який стрес відчуває дитина через щільний розпорядок дня й безліч інших чинників. Через це в неї просто не залишається сил, щоб справлятися з емоціями. Дотримуйтеся простих порад:

  • Проводьте час з дитиною. Гуляйте разом з нею. Помічайте, що відбувається навколо. Не обговорюйте проблеми, говоріть про приємні для вас обох речі.
  • Обмежте час, проведений за комп'ютером й телевізором. Жорстокі комп'ютерні ігри істотно впливають на почуття дитини.
  • Ознайомте дитину з техніками усвідомленості – це допоможе їй стати спокійнішою.
  • У доступній та веселій формі пояснюйте дитині, як влаштований людський мозок. Дітям, які вважають себе поганими через те, що відчувають злість, можна розповісти про особливості роботи певної частини мозку, лімбічної системи, і тоді вони вже не будуть відчувати себе такими поганими.

 

Категорія: Різне | Переглядів: 268 | Додав: Aleks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Годинник
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Категорії розділу
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загальний вік
Вхід на сайт
Педпреса
Пошук

СОМІВКА© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz