Понеділок, 20.05.2024, 00:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Зачепилівської  ЗОШ  І-ІІІ ступенів_

Корисні сайти:
Сонце над Сомівкою
погода в украине
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Серпень » 28 » Робота з батьками
14:23
Робота з батьками

Щодо організації навчання у закладі

30 липня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило Постанову щодо організації навчання в закладах освіти в умовах пандемії. Але 22 серпня МОЗ надало оновлені рекомендації. Загалом, до основних правил додали наступні: 

  • в регіонах, що належать до помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки;
  • для учнів 1-4 класів пересування у закладах освіти буде дозволятися без використання маски та респіратора;
  • вчителі, які працюють в жовтій або зеленій зонах, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції;
  • допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідної термометрії;
  • у випадку підтвердження випадку коронавірусної хвороби когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести заходи, передбачені галузевими стандартами МОЗ;
  • дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, надалі рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.

       Показники госпіталізації дітей з підтвердженим діагнозом COVID-19 – невідомі.

            Хоча серед самих дітей ризик госпіталізації та смерті порівняно низький, цей ризик існує для вчителів, шкільної адміністрації та іншого персоналу в шкільному середовищі.

           Тому в школах планують проводитимуть такі заходи: вимірювання температури, забезпечення вчителів масками або захисними щитками, розроблення графіків харчування учнів тощо. 

            Щоранку педагогічним працівникам перевірятимуть температуру безконтактним термометром. У разі, якщо педагог виявить вдома ознаки гострого респіраторного захворювання або температуру вищу за 37,2 °C, він має повідомити про це свого безпосереднього керівника та не виходити на роботу, одночасно звертаючись за меддопомогою.

         Про вимірювання температури у дітей у рекомендаціях не сказано нічого.   Але цю процедуру школи можуть організувати на свій розсуд.  Обов’язкової вимоги в постанові немає, але в документі не можна прописати всі тонкощі. Додаткові вимоги можуть бути в закладу свої. Це абсолютно нормально міряти температуру на вході або перед початком навчання.

        Якщо у дитини виявили ознаки ГРВІ за відсутності батьків, потрібно:

відвести дитину в окреме приміщення, надіти маску, повідомити батьків про симптоми, при потребі викликати "швидку" або мобільну бригаду, щоб провести тестування. Після цього дитина має перебувати або на самоізоляції, або в лікарні, якщо випадок середньої важкості.

Коли людина з симптомами інфекційної хвороби покине приміщення, там мають провести провітрювання поза графіком та дезінфікувати висококонтактні поверхні.

         Попередня версія рекомендацій містила пункт про те, що всі учні зобов'язані приходити до школи в масці, й перебувати в ній весь день. Згідно з новими правилами, учні 1-4 класів можуть приходити до школи та пересувати без масок або респіраторів.

Але це не означає, що цього робити не треба.  Те, що можна не носити – не означає, що носити не рекомендовано. Рекомендації для всіх залишаються однаковими. Якщо дитині правильно пояснити, і вона буде носити і користуватися маскою правильно, то звичайно, що маску рекомендовано носити. Єдиним винятком є діти до двох років.

         Масками та антисептиками школи забезпечують органи місцевого самоврядування. Але бюджети невеликих громад не можуть покрити витрати декілька шкіл. 

         Батькам або супроводжуючим особам в школу заходити не можна. Це не стосується тих, хто супроводжує людину з інвалідністю.

Дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).

У санітарних кімнатах має бути рідке мило та паперові рушники або електросушарки для рук. Використання багаторазових рушників заборонено.

У МОЗ зазначають, що використання антисептиків доцільне лише тоді, коли відсутній доступ до проточної води з милом. 

Використовувати вологі серветки з метою знезараження або замість миття рук не рекомендують.

Після проведення занять у кінці робочого дня потрібно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, поруччя тощо).

               Педагоги перед початком занять мають провести опитування учнів щодо їхнього самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби. Всі заняття рекомендують проводити в одному і тому ж класі, щоб мінімізувати пересування. Після кожного навчального заняття потрібно проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. Можливе проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.

Розробилено графік харчування. У МОЗ рекомендують, щоб учні водночас отримували їжу та вживали її, не порушуючи фізичної дистанції в 1 метр.

Організувати мультипрофільне харчування за типом "шведського столу" та шляхом самообслуговування на період карантину не можна. За столом має бути не більше чотирьох людей. Відстань між столами не менше 1,5 м. 

 

Переглядів: 133 | Додав: Aleks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Годинник
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Категорії розділу
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загальний вік
Вхід на сайт
Педпреса
Пошук

СОМІВКА© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz