Понеділок, 20.05.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Зачепилівської  ЗОШ  І-ІІІ ступенів_

Корисні сайти:
Сонце над Сомівкою
погода в украине
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Січень » 5 » Поради батькам та дітям
09:49
Поради батькам та дітям

Безпека та розваги

Дитині необхідна психологічна розрядка, стверджують фахівці, але всього має бути в міру, в тому числі і розваг. Може збитися режим сну через надлишок розваг та емоцій - малюк стане легко збудливим і гіперактивним. Саме тому більшу кількість часу варто приділити прогулянкам на свіжому повітрі. Рекомендована кількість заходів, яке можна відвідати з малюком, не завдаючи шкоди його здоров'ю, не перевищує 4-х. У період зимових канікул у дитини є великий вибір розваг - ялинки, дитячі клуби, театр, цирк, боулінг, кіно, відвідування гостей та інше. Саме тому необхідно заздалегідь розпланувати графік заходів для неї, вибравши найбільш цікаві та пізнавальні, щоб він провів час з максимальною користю.

Канікули без ГРВІ та грипу

Слід уважно поставитися до питання профілактики і захисту організму дитини від сезонних епідемій вірусних захворювань. Особливо важливо вживати профілактичних заходів перед відвідуванням масових заходів з великою кількістю дітей. Перед тим, як виходити з дому з дитиною, необхідно нанести захисний засіб на її слизову в носі - закапати краплі або змастити маззю. Ця процедура забезпечить бар'єр від інфекцій на тривалий час. По поверненню додому її можна змити слабким соляним розчином, а горло рекомендується прополоскати відваром з ромашки та календули. Антисептичні засоби з аптеки також відмінно змивають мікроби зі слизових поверхонь. До всього іншого можна забувати про регулярне миття рук та обличчя, а в раціон харчування дитини взимку слід включити більшу кількість вітаміну С.

Активний відпочинок на морозі

Коли на вулиці ясна безвітряна погода батьки зобов'язані приділити увагу спортивного відпочинку разом з дитиною на свіжому повітрі. Наприклад, всією родиною можна відправитися на каток, покататися на лижах, або сходити на сніжну гірку разом з санками і дати дитині можливість сповна насолодитися неформальним спілкуванням з однолітками. Коли є така можливість, то слід відвідати міські парки, в яких на вихідних проводяться різні заходи, вистави та конкурси для дітлахів, працюють атракціони. Цілком імовірно, що малюк з великим задоволенням покатається на санях з кіньми. Подібне проведення часу забезпечить йому здоровий апетит, хороший сон і піднесений настрій.

Зручний одяг

Головне - тепло і зручно одягнути малюка, наприклад, краще віддати перевагу кільком сорочкам, ніж одному товстому светра, так як утворюється повітряний прошарок, яка надійно захистить від холоду. Для довгих прогулянок підійдуть рукавиці з непромокаючої товстої тканини на синтепоні, щільна шапка і приємний шарф, який не буде колоти шкіру дитині. Ніжну шкіру дитини варто захистити від обвітрювання в морозні дні, використовуючи дитячу косметику або вазелін. Слід зазначити, що креми для малюка не повинні містити в собі воду. Важливо також захистити губи дитини, які можуть потріскатися через дитячу звички облизувати їх, а через невеликі ранки і тріщинки на їх поверхні в організм легко потрапляє інфекція. У тому випадку, коли вся родина збирається провести зимові канікули за кордоном, де місцевий клімат буде значно відрізнятися, то рекомендується повернутися на батьківщину мінімум за три дні до початку занять у школі. Дитина потребуватиме адаптації до холодної погоди, відпочинку від поїздки і вражень, не кажучи про те, що доведеться звикати до зміни часових поясів.

 

Категорія: Різне | Переглядів: 319 | Додав: Aleks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Годинник
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категорії розділу
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загальний вік
Вхід на сайт
Педпреса
Пошук

СОМІВКА© 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz